Laat je werk niet baseren op basis van wat anderen van je vinden.

Waar laat jij je werk op baseren; op het beeld dat jij van jezelf hebt of het beeld dat anderen van jou hebben?

HR / recruitment

March 15, 2024

Jouw beeld versus het beeld van anderen

Waar laat jij je werk op baseren; op het beeld dat jij van jezelf hebt of het beeld dat anderen van jou hebben?

Iedereen heeft namelijk een bepaald beeld van je. Het is echter belangrijk om in te zien dat het beeld dat anderen van je hebben veel kan verschillen met het beeld wat jij van jezelf hebt.

Mensen in jouw omgeving schetsen namelijk een beeld op basis van hoe jij je gedraagt wanneer je bij hen in de buurt bent. Collega’s kennen jou bijvoorbeeld op een andere manier dan je familie of vrienden.

Het verschil tussen wie jij écht bent en je vertoonde gedrag

Wie jij écht bent als persoon of wie jij graag wilt zijn als persoon noemen we de voorkeur. Zo kan het zijn dat jij je in de voorkeur je het liefst bezighoudt met verbinding creëren, structuur opzoeken of tempo maken. Dit kan anders zijn dan je gedrag; hoe jij je vertoont op de werkvloer.

Voorkeur en gedrag kunnen verschillen door de omgeving. De omgeving heeft namelijk invloed op het gedrag van medewerkers. In een resultaatgerichte corporatie gaat een medewerker zich resultaatgerichter gedragen, ook als hij/zij dit liever niet heeft in de voorkeur. Toch schetsen je collega’s op de werkvloer een beeld van je dat je resultaatgericht bent.

Om deze reden kan gesteld worden dat jouw omgeving een beeld van je heeft dat niet hoeft te kloppen. Daarom is het belangrijk om jouw werk niet zomaar te laten baseren op het beeld dat anderen van je hebben.

Kent jouw werkgever jou zoals jij bent?

Het is belangrijk om het gesprek aan te gaan met je leidinggevende zodra je het gevoel hebt dat jij werk aangeboden krijgt die niet bij jou past. Begrijp ons niet verkeerd; bij elk werk horen taken die nu eenmaal minder leuk zijn. Het is echter cruciaal voor jouw werkgever dat uiteindelijk de juiste output geleverd wordt en als jij denkt dat je niet de juiste persoon bent om de gewenste output te kunnen leveren dan kan een open gesprek nooit kwaad.

Zodoende ontdek je misschien dat je werkgever een compleet verkeerd beeld van je heeft waardoor hij/zij niet passende taken naar jou toe schuift.

Ben je opzoek naar een baan of ga je solliciteren? Luister niet naar anderen maar ga uit van je eigen zelfbeeld en schets dat naar het bedrijf toe.

15.3.2024

Contact

Behoefte aan een persoonlijk gesprek?

Zit je met vragen over je carrière en heb je behoefte aan advies? Wij gaan graag het gesprek met je aan.

Check - Elements Webflow Library - BRIX Templates

Verzonden!

Bedankt voor je bericht. We komen zo snel mogelijk bij je.
Oops! Er ging iets verkeerd...